14. Tiden går langsomt.

Dagen gik og Ole vågnede lidt mere op. Ole begyndte at kunne sidde oppe i en komfortstol et par timer ad gangen, og begyndte at sige enstavelsesord. Jeg begyndte lige så stille at fortælle Ole hvad der var sket, men jeg tror ikke han forstod at han haft en hjerneblødning, I slutningen af marts begyndte Ole at sige “jeg vil hjem”. På dette tidspunkt havde jeg meget håb, men var godt klar over skadens omfang og at det nok aldrig kunne blive et permanent boende hjemme på Eget Bo. Der var afholdt “Planmøde” hvor lægen smækkede op i hovedet på mig at Oles hjerne så ret sort ud, dvs. at der var tabt meget hjernevæv, det var et meget ubehageligt møde, da jeg ikke følte meget empati fra lægens side, bad senere om at få en anden læge. I den situation er man så sårbar og har alt udenpå huden. Ole bevægede sig ikke meget, han sad i stolen og havde et bord foran sig for at ikke falde ud af stolen, han bevægede sin venstre hånd en lille smule. Ole fik stadig sondemad gennem næsen, men da han flere gange havde trukket den op talte man om at lave en PEG, en slange der går direkte ind i mavesækken fordi detville gå lang tid inden Ole kunne komme til at få noget igennem munden pga. lammelser i halsen. Jeg tog mig rigtig meget af Oles daglige pleje og efter jeg havde bedt personalet gentagne gange at de skulle give Ole et bad, han havde ikke blevet vasket ordentlig i over 9 uger. De efterkom min bøn og Ole blev også flyttet til vinduet og “den råbende mand” var udskrevet. Nogle dage hvor jeg var der, kikkede personalet bare indenfor og konstaterede at jeg var der ” Nå du er her Linda, ja så behøver vi ikke gå herind”, jeg var lige pludselig blevet en del af plejpersonalet? Det var ligesom om min rolle som Oles kone var blevet væk.

Jeg havde printet en masse billeder ud fra vores tid, og billeder på børnebørn og begivenheder som jeg klistret op rundt om ham, det kunne jo være at han på den måden kunne huske noget af vores liv.

Mit værgemål var gået hurtig igennem, til trods for at de sagt det kunne gå 6 måneder, men det hjælper hvis man ringer 2 gange om ugen, så sker der noget.

Jeg kan ikke sige dette tit nok…husk at få lavet en “Fremtids fuldmagt” det vil spare mange for meget !

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: