19. Sommer på Trekroner Rehab.

Juni måned 2018 gik med træning og træning. Ole havde begyndt at tage på og vi, jeg sammen med det tværfaglige team, havde sat som mål at Ole skulle kunne forflyttes fra kørestol til bil i løbet af juni ,juli måned . Der blev trænet med balance briks, da Ole ikke kunne holde sig oprejst , dvs. han væltede til den højre side, og det var fordi at hans midterlinjen i hjernen “lå forkert” , normalt vil den jo ligge midt i hjernen men eftersom Ole havde et stort tryk i højre hjernehalvdel så lå hans midterlinje forskudt til venstre, som bevirker at han hællede til højre. Han kunne heller ikke side op på sengekanten uden støtte, enten væltede han bagover eller til siden. Fyssen trænede så intensivt det nu kunne lade sig gøre, for Ole var stadig meget træt. Stor var den dag Ole kunne stå ved et ståstøttebord, godt nok med “numsestøtte” og benstøtte, men han stod på sine ben. Ole og jeg trænede rigtig meget på at Ole skulle kunne bukke sig frem, uden at falde eller skubbe sig baglæns, vi trænede også bækkenløft, det virkede nu ikke så godt, Ole kunne ikke løfte bækkenet hverken liggende eller siddende, han var godt nok tung i rumpen. Ole fik stadig sondemad gennem en “slange” i maven, så ergo trænede hans mund og hals, som også var lammet. Lammelsen gjorde at Ole meget nemt kunne fejlsynke, hvilket bevirkede at det han spiste gik ned i lungerne og udløste lungebetændelse. Det første mål mht. Ergo var at han skulle kunne spise Skildpadeis på Cirkes fødselsdag den 16 juli.

Cirke havde snakket om at Ole SKULLE være med til hendes fødselsdag allerede da han lå på Holbæk Sygehus, så selvfølgelig skulle han det.

Juni måned var dejlig varm, så Ole og jeg trillede en tur rundt Trekroner Plejecentre næsten hver dag. Ole nød at være udenfor og få noget sol. Cirke, Fredrik og Storm var ofte med ude på Trekroner, den sommer og legede på legepladsen. Men oj hvor er det en kedelig placering Trekroner Plejecentre har, langt ind til byen og nærmest smidt ude på en mark, til sidst kendte jeg hver en sten derude, men det vigtigst var jo at Ole kom ud og så andet end fire hvide vægge.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: