En lille opdatering fra mig.

Det er rigtig lang tid siden jeg har fået skrevet noget her i bloggen, det beklager jeg.

Men jeg vil så også fortælle at jeg, som altid, har flere jern i ilden.

Jeg har lavet teater, hvilket har givet mig en selvtillid i at stå på en scene. Det har både været sjovt og lærerigt. Vi mangler på nuværende tidspunkt at opføre vores teater 4 gange mere.

Jeg har også holdt foredrag på sygeplejerskeskolen i Hillerød, og skal igen her i november.

De sidste par måneder, samtidig med at jeg brugt meget tid på teatret, har jeg gået og tænkt, mange tanker.

Hvad tænker du på Linda?

Jo ser I jeg har jo selv været igennem så meget undervejs, at jeg på sigt vil dele det med andre pårørende.

Prøve at give dem nogle værktøjer til at komme videre, og ikke miste sig selv i løbet af et sygdomsforløb, om det er ægtefælde, mor, far, bedste forældre det er ligegyldigt, jeg tror alle kommer til et punkt hvor man er lost i sit eget univers.

Jeg tænkte mange gange ”Hvor blev Linda af?”

Det er svært at samle op på når man helt opgivet at være ”MIG”.

Jeg har været i den heldig situation at dels har jeg en vilje der driver mig fremmed og dels haft/har et netværk der har kunnet bakke op omkring mig.

Det fantastiske netværk har alle ikke.

Selv om jeg haft dette netværk har det været svært at bremse den udvikling, som er i at føle ens identitet er lige med den syges, man bliver advokat, plejer talerør og pårørende. At opretholde disse titler kræver en hel masse, det er der ikke alle der kan, man synker ind i rollerne og ens egen identitet viskes langsomt ud. Manglen af egen identitet opdager man ikke med det samme, den kommer snigende, og lige pludselig en dag opdager man det. På det tidspunkt er det ofte sådan at man føler sig brugt, er træt, har meget lidt overskud og føler at man ikke taler om andet end den syge.

Der er sikkert nogle der genkender dette?

Men kan man bremse i tide?

Kan man gøre noget godt for sig selv for at bevare sin identitet?

DET er de værktøjer jeg lige nu sidder og arbejder med.

Det bliver en spændende rejse, både for mig og dem der kommer til at følge mig, og de vil finde de værktøjer der kan hjælpe med at holde fast i sig selv..

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: